Man (70) aangehouden voor het uitvoeren van één of meerdere gestolen auto’s

- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – Vrijdagmiddag werd bij een bedrijf in de haven van Vlissingen-Oost een man aangehouden, die probeerde een of meerdere gestolen auto’s uit te voeren.

De politiemeldkamer kreeg rond 17.00 uur een melding van een logistiek havenbedrijf dat een vervoerder enkele auto’s aanbood om naar Afrika verscheept te worden. Medewerkers van het havenbedrijf reageerden zeer alert. Ze hadden al eens eerder een soortgelijke levering ontvangen, waarbij gestolen auto’s waren aangetroffen. Hierop belden ze onmiddellijk met de politie.

- Advertentie -

Agenten gingen naar het bedrijf en controleerden de verdachte partij. Onmiddellijk bleek al dat een personenauto als gestolen gesignaleerd stond. Mogelijk dat de identiteit van twee andere auto’s vervalst is. De 70-jarige vervoerder uit het Belgische Evere werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hij werd vrijdagavond verhoord en kreeg te horen dat hij voorlopig vast blijft zitten.

De politie heeft de drie personenauto’s en een trailer, waarmee de auto’s vervoerd werden, in beslag genomen. De voertuigen worden zaterdag verder onderzocht.

- Advertentie -
Vorig artikelDrie jongens aangehouden op verdenking van inbraak in gymzaal
Volgend artikelMan gewond voor café in Walstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.