Mogelijk walvis op Westerschelde bij Nollestrand

- Advertentie -

VLISSINGEN – Volgens niet-officiële bronnen is maandagavond een walvis gespot in de Sardijngeul voor het Nollestrand.

Via de marifoon was rond 20.00 uur te horen dat een walvis zich in of nabij de Sardijngeul op de Westerschelde zou bevinden. Een schip van Rijkswaterstaat en de reddingsboot Uly van de KNRM-post Westkapelle zouden ingezet zijn om het dier te behoeden voor stranding.

- Advertentie -

Een getuige zei de walvis gezien te hebben vanaf het Nollehoofd, maar de betrokken instanties hebben vooralsnog niets bevestigd.

Update 11.04.2017 – De waarneming is bevestigd. Het zou gaan om een volwassen Groenlandse walvis van ongeveer twintig meter, mogelijk het exemplaar dat bijna twee weken geleden al voor de Vlaamse kust werd gesignaleerd. Een persoon heeft de walvis gefilmd vanaf het Badstrand.

- Advertentie -
Vorig artikelDrie voertuigen botsen op A58 bij watertoren Oost-Souburg
Volgend artikelFietsend meisje gewond bij Westerzicht
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).