Brandweer post Olympiaweg rukt in nieuwe bluspakken uit voor loos alarm

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De vrijwillige brandweer van de post Olympiaweg in Vlissingen is vandaag uitgerukt in de nieuwe bluspakken.

Het betrof een automatische brandmelding in de ondergrondse parkeergarage aan de Spuistraat. Het alarm gaat hier regelmatig af zonder dat er brand is. Tegen 13.00 uur werd iedereen uit de garage en de Action uit voorzorg naar buiten gestuurd. Ook ditmaal bleek er niets aan de hand.

De nieuwe, lichtgekleurde bluspakken zouden aanvankelijk begin dit jaar in gebruik worden genomen. Door een technisch probleem met elektronisch af te lezen naamkaartjes kwam de uitrusting pas afgelopen week. Het nieuwe pak is hittebestendiger dan het oude en raakt ook sneller warmte kwijt.

Alle brandweerlieden in Zeeland hebben nu dezelfde kledij. Veiligheidsregio Zeeland betaalde ruim 1,4 miljoen euro voor de 1686 bluspakken.

Vorig artikelAuto geborgen na botsing op Sloeweg
Volgend artikelAutovernieler in Vlissingen aangehouden op heterdaad
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier