Brandweer in actie bij gevaarlijke situaties door stormschade

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De brandweer is vandaag uitgerukt voor stormschade. Volgens de weersites noteerde Vlissingen rond 15.00 uur windkracht 8.

Een bezorgde winkelier uit de Sint Jacobsstraat in Vlissingen trok aan de bel omdat een losgeraakt bord naar beneden dreigde te vallen. De beroepsbrandweer van Middelburg gebruikte een autoladder om het bord te verwijderen.

- ADVERTENTIE -

Later deze middag kwam er een melding uit Oost-Souburg, een uit de kluiten gewassen boomtak was deels afgebroken en hing gevaarlijk boven het Buitenhavenpad (foto 2 hieronder). De vrijwillige brandweer van Souburg haalde de tak omlaag.

Om 16.15 uur was het weer de beurt aan Vlissingen. Bij de kerk van de Pinkstergemeente aan de Vrijdomweg lagen grote boomtakken op het wegdek en het trottoir. De brandweer uit Middelburg had er weinig problemen mee (foto 3).

Daarna viel nog een boom over een fietspad in West-Souburg.

Een 68-jarige vrachtwagenchauffeur is tegen de middag gewond geraakt in het havengebied Vlissingen-Oost. Vermoedelijk door de harde wind kreeg hij een deur van een trailer tegen zijn hoofd, aldus de PZC. Hij raakte bekneld. De man is naar het ziekenhuis vervoerd.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier