Grond Prinsentuin Vlissingen inderdaad verontreinigd

- Advertentie -

VLISSINGEN – De grond van de Prinsentuin aan de Emmastraat in Vlissingen is inderdaad verontreinigd. Dit laat de gemeente weten via haar website.

Uit het onderzoek is gebleken dat de tuin inderdaad verontreinigd is. Volgens de gemeente zijn de gevaarlijke stoffen niet hoger dan de wettelijk aanvaardbare norm. Toch mag de tuin tot nader order niet worden gebruikt. Omwonenden ontvangen dinsdag 7 juni een brief.

- Advertentie -

“Het nieuwe bodemonderzoek wijst uit, dat het gehalte van de gemeten stoffen zich onder de wettelijk aanvaardbare norm bevindt. Echter, met oog op wat over dergelijke stoffen (met name lood) bekend is, adviseert de GGD groente/fruit uit de volle grond van de proeftuin van de Willem III niet te eten. Dit blijkt onder andere uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM),” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Tijdens het onderzoek is er ook asbest in de tuin ontdekt. Het aangetroffen gehalte is een indicatieve toetsing en ligt onder de toetsingsnorm. De gemeente laat een nader onderzoek uitvoeren naar het exacte gehalte aan asbest. Dit onderzoek gaat zes weken duren.

De borden in de Prinsentuin, die erop wijzen dat de gemeente niet wil dat er gebruik wordt gemaakt van de grond, blijven tot nader order staan.

Zie ook:
– Bodem van proeftuin Willem III-kazerne Vlissingen verontreinigd (11 mei 2017)

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw gewond bij val met scooter in Glacisstraat
Volgend artikelPolitie arresteert verdachten woningoverval 2016
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.