Grond Prinsentuin Vlissingen inderdaad verontreinigd

De Prinsentuin aan de Emmastraat in Vlissingen - © Foto: Google Maps

VLISSINGEN – De grond van de Prinsentuin aan de Emmastraat in Vlissingen is inderdaad verontreinigd. Dit laat de gemeente weten via haar website.

Uit het onderzoek is gebleken dat de tuin inderdaad verontreinigd is. Volgens de gemeente zijn de gevaarlijke stoffen niet hoger dan de wettelijk aanvaardbare norm. Toch mag de tuin tot nader order niet worden gebruikt. Omwonenden ontvangen dinsdag 7 juni een brief.

“Het nieuwe bodemonderzoek wijst uit, dat het gehalte van de gemeten stoffen zich onder de wettelijk aanvaardbare norm bevindt. Echter, met oog op wat over dergelijke stoffen (met name lood) bekend is, adviseert de GGD groente/fruit uit de volle grond van de proeftuin van de Willem III niet te eten. Dit blijkt onder andere uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM),” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Tijdens het onderzoek is er ook asbest in de tuin ontdekt. Het aangetroffen gehalte is een indicatieve toetsing en ligt onder de toetsingsnorm. De gemeente laat een nader onderzoek uitvoeren naar het exacte gehalte aan asbest. Dit onderzoek gaat zes weken duren.

De borden in de Prinsentuin, die erop wijzen dat de gemeente niet wil dat er gebruik wordt gemaakt van de grond, blijven tot nader order staan.

Zie ook:
– Bodem van proeftuin Willem III-kazerne Vlissingen verontreinigd (11 mei 2017)

Vorig artikelVrouw gewond bij val met scooter in Glacisstraat
Volgend artikelPolitie arresteert verdachten woningoverval 2016
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier