Automobilist knalt tegen paaltjes op ‘afgesloten’ boulevard

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Een bestuurder van een personenwagen is vanmiddag tegen de afsluitingspaaltjes gereden bovenaan de Coosje Buskenstraat.

Om 16.14 uur reed de wagen met hoge snelheid over de Boulevard Bankert. De bestuurder wilde linksaf de Coosje Buskenstraat inslaan, maar wist kennelijk niet dat er paaltjes staan op zon- en feestdagen. Tussen 13.00 en 17.00 uur wordt dan telkens de hele boulevard afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De man stapte uit en riep: “Sinds wanneer staan die daar?!” Samen met twee mede-inzittenden bekeek hij de schade, maakte even ruzie met een voorbijganger die het kenteken noteerde en reed weg. Niemand raakte gewond. De auto had flinke schade en lekte water.

Overigens trekken veel bestuurders zich niets van het verbod aan. Aan het begin van de boulevard, bij het Nollehoofd, staat een bord, maar dat is niet zichtbaar voor scooterrijders die over het fietspad aankomen. Op de Trompweg en de Coosje Buskenstraat staan alleen paaltjes zonder bord of vermelding. Scooters en motoren reden vanmiddag zoals iedere zondag vrolijk rond. Meerdere autobestuurders bereikten vanaf de Coosje Buskenstraat de Boulevard De Ruyter via het trottoir.

Op de website van de gemeente staat momenteel dat de zondagsluiting geldt ‘voor autoverkeer’. Een medewerker van Handhaving verklaarde afgelopen vrijdag desgevraagd dat het verbod wel degelijk alle gemotoriseerde voertuigen betreft, dus ook brom- en motorfietsen. Alleen zou er weinig capaciteit zijn voor controle.

Vorig artikelGewonde vrouw aangetroffen op trottoir in Oost-Souburg
Volgend artikelPolitie pakt scooteroverlast aan in Vlissingen
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier