Speurhond van Douane vindt 65 kilo cocaïne in container Vlissingen-Oost

- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – Een speurhond van de Douane heeft vorige week in een container met kamerplanten 65 kilo cocaïne gevonden.

In de haven van Vlissingen-Oost rook een speurhond van de Douane bij de container drugs. In de scan in Rotterdam werden de pakketten drugs ontdekt.

- Advertentie -

“De container was bestemd voor een adres in Stompwijk. Toen de container daar werd afgeleverd heeft het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, een 48-jarige man uit Stompwijk en een 36-jarige Amsterdammer aangehouden”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Bij het bedrijf waar de kamerplanten moesten worden afgeleverd is maandag nog een doorzoeking gedaan. Overigens hadden de medewerkers van dat bedrijf naar alle waarschijnlijkheid niets met de smokkel te maken.

De drugs zijn direct vernietigd. De twee personen die zijn aangehouden zitten tot in ieder geval volgende week woensdag vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie pakt scooteroverlast aan in Vlissingen
Volgend artikelMan valt op strand vanaf Boulevard Evertsen bij Wooldhuis
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.