Speurhond van Douane vindt 65 kilo cocaïne in container Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST – Een speurhond van de Douane heeft vorige week in een container met kamerplanten 65 kilo cocaïne gevonden.

In de haven van Vlissingen-Oost rook een speurhond van de Douane bij de container drugs. In de scan in Rotterdam werden de pakketten drugs ontdekt.

“De container was bestemd voor een adres in Stompwijk. Toen de container daar werd afgeleverd heeft het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, een 48-jarige man uit Stompwijk en een 36-jarige Amsterdammer aangehouden”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Bij het bedrijf waar de kamerplanten moesten worden afgeleverd is maandag nog een doorzoeking gedaan. Overigens hadden de medewerkers van dat bedrijf naar alle waarschijnlijkheid niets met de smokkel te maken.

De drugs zijn direct vernietigd. De twee personen die zijn aangehouden zitten tot in ieder geval volgende week woensdag vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vorig artikelPolitie pakt scooteroverlast aan in Vlissingen
Volgend artikelMan valt op strand vanaf Boulevard Evertsen bij Wooldhuis
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier