Marineschip loopt vast op Badstrand tijdens oefening

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een schip van de Marine is vanavond op het Badstrand vastgelopen tijdens de oefening Certifex 17-2.

Rond 20.00 uur laadde het schip bij afgaand water legervoertuigen. Twee voertuigen met rupsbanden waren het schip opgereden toen de bemanning doorkreeg dat het misging. De voertuigen reden snel terug het strand op. Met de schroeven werd geprobeerd los te geraken. Daarna heeft een legervoertuig het schip nog iets teruggeduwd de zee in, maar het was te laat.

- ADVERTENTIE -

De soldaten van het Korps Mariniers gaven het op. Later gingen sommigen van hen op de foto met nieuwsgierige kijkers. Pas in de loop van de nacht zal het landingsvaartuig bij opkomend tij loskomen en kan de oefening voortgezet worden.

- ADVERTENTIE -