Marineschip loopt vast op Badstrand tijdens oefening

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een schip van de Marine is vanavond op het Badstrand vastgelopen tijdens de oefening Certifex 17-2.

Rond 20.00 uur laadde het schip bij afgaand water legervoertuigen. Twee voertuigen met rupsbanden waren het schip opgereden toen de bemanning doorkreeg dat het misging. De voertuigen reden snel terug het strand op. Met de schroeven werd geprobeerd los te geraken. Daarna heeft een legervoertuig het schip nog iets teruggeduwd de zee in, maar het was te laat.

- Advertentie -

De soldaten van het Korps Mariniers gaven het op. Later gingen sommigen van hen op de foto met nieuwsgierige kijkers. Pas in de loop van de nacht zal het landingsvaartuig bij opkomend tij loskomen en kan de oefening voortgezet worden.

- Advertentie -
Vorig artikelInbraak bij speeltuin De Oude Stad Vlissingen
Volgend artikel31 brom- en snorfietsen gecontroleerd in Vlissingen en Oost-Souburg
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).