Twee wilde achtervolgingen in Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Woensdagavond is een motorrijder gecrasht nadat deze was onderuit gegaan. De motorrijder werd achtervolgd door de politie.

Omstreeks 21.45 uur startte de achtervolging in de Bloemenlaan in Vlissingen. De motorfiets, waarvan de kentekenplaten deels waren afgeplakt, ging er als een haas vandoor. Op de Dreesstraat kwam de wilde achtervolging rond 22.00 uur ten einde.

- Advertentie -

Op de Dreesstraat ging de bestuurder namelijk onderuit, hij kon door agenten worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex in gevangenis Torentijd. Het rijbewijs van de wegpiraat is ingenomen vanwege zijn gevaarlijke en onverantwoorde rijgedrag en het begaan van verschillende overtredingen. Toen de politie de man wilde insluiten in zijn politiecel werden er ook nog verdovende middelen bij hem aangetroffen.

De motor op straat met een lekkende brandstoftank. © Foto: Politieteam Walcheren via Facebook

Doordat de man onderuit ging met de motorfiets, raakte de brandstoftank lek. Een bergingsbedrijf heeft de motor afgevoerd. De politie is een onderzoek gestart of de motorfiets afkomstig is van diefstal.

Eerder op de avond, namelijk rond 19.30 uur, vond er nog een achtervolging plaats. Ook deze achtervolging begon in de Bloemenlaan en eindigde in een crash. Om iets voor 19.30 uur zag de politie iemand op een gestolen motorfiets rijden. Na een korte achtervolging kwam ook aan deze wilde rit een einde met een crash.

De verdachte koos het hazenpad en ging er te voet vandoor. Echter wist de verdachte toch te ontkomen, hij sprong namelijk bij iemand achterop. De persoon kon door de politie niet meer worden achterhaald. De gestolen motor zal bij de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd.

- Advertentie -
Vorig artikelVechtpartij in Kanaalstraat Oost-Souburg, geen aanhoudingen
Volgend artikelVerdachte die werd aangehouden na achtervolging is 26-jarige Vlissinger
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.