Verdachte die werd aangehouden na achtervolging is 26-jarige Vlissinger

De motor op straat met een lekkende brandstoftank. © Foto: Politieteam Walcheren via Facebook
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De verdachte die gisteravond werd aangehouden na een wilde achtervolging is een 26-jarige Vlissinger. Ook had hij geen geldig rijbewijs en had hij drugs op zak.

Een motoragent kwam op woensdagavond rond 21.45 uur de 26-jarige Vlissinger tegen op een motorscooter. De verdachte reed op dat moment op de Bloemenlaan. Hij voerde geen verlichting en zijn kentekenplaat was afgeplakt met zwarte tape. De diender gaf de man een stopteken. Dit werd echter genegeerd en de scooterrijder ging er vandoor.

- ADVERTENTIE -

Er ontstond een achtervolging die maar liefst 25 minuten duurde. Die ging onder andere door de Gerard Doulaan, Kalkhokstraat, Groenwoud en Beatrixlaan. Tijdens die achtervolging begin de bestuurder verschillende (verkeers)overtredingen, hij gaf geen richting aan, reed zonder licht en reed op een gegeven moment zelfs 100 kilometer per uur over het fietspad aan de President Rooseveltlaan. Hij reed daarbij bijna een voetganger aan.

Aan de achtervolging kwam een einde toen de verdachte op de Sloeweg tegen een onopvallende politieauto reed en ten val kwam. Daarop is de verdachte direct aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs en bleek ook nog drugs op zak te hebben. De man is afgevoerd naar het politiebureau en de motorscooter is in beslag genomen.

Zie ook:
– Twee wilde achtervolgingen in Vlissingen (21 september 2017)

- ADVERTENTIE -