Burgemeester Vlissingen sluit drugspand Spuistraat voor 3 maanden

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Burgemeester Van den Tillaar heeft vanmorgen, op advies van de politie, een drugspand aan de Spuistraat in Vlissingen gesloten.

Het pand aan de Spuistraat is voor 3 maanden gesloten nadat er op 2 augustus jl. een hennepkwekerij werd aangetroffen, de kwekerij bestond uit 1.458 planten.

- Advertentie -

“Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Hennepkwekerijen zijn in het algemeen brandgevaarlijk, leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Of er al iemand is aangehouden is niet bekend. Volgens de gemeente is het exploiteren van een hennepkwekerij een misdrijf. Het pand werd gesloten op grond van artikel 13B van de Opiumwet.

Zie ook:
Wietkwekerij met duizenden planten ontmanteld (2 augustus 2017)

- Advertentie -
Vorig artikelSlingerende automobiliste hindert politieuto
Volgend artikelAuto te water aan Rozengracht Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.