Jongens (14 en 15) uit Middelburg aangehouden voor diefstal bromfiets

- Advertentie -

VLISSINGEN – Maandagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden omdat ze er, op het Vlissings Jaagpad, met een gestolen bromfiets vandoorgingen.

Agenten zagen rond 12.15 uur twee jongens op het fietspad langs het Kanaal door Walcheren op een bromfiets rijden. Bij het zien van de politieauto gingen de jongens ervandoor, waarna de agenten het tweetal achtervolgden. Op enig moment lieten de jongens de bromfiets op het fietspad achter en vluchtten te voet door een voetgangerstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg. Agenten gingen te voet achter de jongens aan.

- Advertentie -

Bij de kruising met de Braakmanstraat in Middelburg riep een agent naar een man die daar met een hond liep. De man kon de jongens niet tegenhouden maar hielp de agenten met enkele aanwijzingen. Rond 12.25 uur werd de eerste jongen in de Westerscheldestraat in Middelburg aangehouden. Het betrof een 15-jarige uit Middelburg.

Onderzoek aan de brommer wees uit dat deze enkele dagen geleden aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg was gestolen. De benadeelde had aangifte gedaan.

Na verder onderzoek kon de politie rond 14.00 uur op het Weyevlietplein in Vlissingen de tweede jongen aanhouden. Het gaat om een 14-jarige, eveneens uit Middelburg. Beide jongens zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Ze worden verhoord.

Door de consternatie is het niet gelukt om de personalia van de man (met hond) te noteren. Bent u deze man of kent u hem, bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het WhatsAppnummer 06-12207006. Vermeld hierbij zaaknummer 2017291574.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in woning snel geblust
Volgend artikelWederom aanrijding bij winkelcentrum Papegaaienburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.