Korte storm zorgt voor problemen in Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een korte periode met windkracht 9 heeft aan het einde van de middag op minstens twee plekken in Vlissingen voor problemen gezorgd.

Tegen 17.00 uur ging de pui van een overdekt terras aan de Boulevard met een flinke klap tegen de vlakte (foto boven). Niemand werd geraakt. Rond dezelfde tijd belden voorbijgangers 112 vanaf de Korenbloemlaan, op de hoek met de Tulpenlaan waren metalen hekken op een flatgebouw gedeeltelijk losgewaaid, het gevaar bestond dat ze naar beneden kwamen. De brandweer stuurde een ladderwagen (foto onder). Uiteindelijk heeft de aannemer die aan de flat werkt de hekken vastgezet. Er stond toen al minder wind.

- Advertentie -

Volgens de site Weerplaza had Walcheren deze middag verreweg de hoogste windsnelheid in Nederland, 9 op de schaal van Beaufort, Vlissingen en Zeeuws-Vlaanderen noteerden stoten van bijna 100 kilometer per uur.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelVlissinger (39) valt buurman aan met hamer
Volgend artikelKNMI: Code rood, groot gevaar op overlast en letsel door gladheid
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).