KNMI: Code rood, groot gevaar op overlast en letsel door gladheid

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het KNMI heeft voor vanmiddag en vanavond code rood afgegeven grootschalige gladheid door sneeuwval.

Tegen 13.00 uur vanmiddag stelde het KNMI code rood in, eerst gold code oranje. De waarschuwing geldt vanaf 12.00 vanmiddag tot 00.00 uur vanavond en is van kracht voor het midden en zuiden van het land. In andere delen van Nederland is code oranje nog steeds geldig.

- Advertentie -

“De sneeuwval breidt zich vanmiddag verder noordwaarts uit. Voor de noordelijke provincies wordt dan code oranje van kracht. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm,” volgens het KNMI via zijn website.

Er bestaat een groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Volgens het instituut zijn er grote risico’s voor weggebruikers. “Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het KNMI.

- Advertentie -
Vorig artikelKorte storm zorgt voor problemen in Vlissingen
Volgend artikelKind omgekomen bij ongeval Sloeweg-Noord (N254)
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Als snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws in de gemeente Vlissingen.