Twee aanhoudingen na schietincident in Paauwenburg

0
© Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De politie heeft vanavond twee aanhoudingen verricht na een schietincident op het Van Houtenplein in Paauwenburg.

Eerder werd een 20-jarige verdachte uit zijn personenwagen gehaald middels een zogenoemde autoprocedure, hij zou mogelijk vuurwapengevaarlijk zijn. De verdachte is overgebracht naar Torentijd. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

De eerste melding van een mogelijk schietincident kwam rond 21:15 uur. Een slachtoffer raakte lichtgewond. Volgens de politie zijn de verwondingen veroorzaakt door een scherp voorwerp, niet door schoten.

Ook een tweede persoon is vanavond aangehouden. Na de aanhoudingen stelde de politie een onderzoek in. De omgeving werd ruim afgezet. Zo kon er geen verkeer rijden op een deel van de Dreestraat, een stuk van de Van Bossestraat en het Van Houtenplein zelf was ook vergrendeld.

Speurhonden van de politie zochten vanavond de omgeving af. Ook op de Van Bossestraat zocht een speurhond op staat en in voortuinen van de omliggende woningen.

Volgens een woordvoerster van de politie is een conflict dat eerder op de avond plaatsvond, de aanleiding van het incident dat zich afspeelde in de omgeving van het Van Houtenplein.

Omstreeks half één werd de plaats delict (PD) opgeheven en werd het afzetlint weggehaald. Wel zocht de politie nog vlak voor de flat aan het Van Houtenplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier