Politie: Vier verdachten aangehouden voor schietincident Van Houtenplein

- Advertentie -

VLISSINGEN – Voor het schietincident aan het Van Houtenplein in Vlissingen gisteravond zijn vier verdachten aangehouden. Dit laat de politie weten.

Gisteravond omstreeks 21.15 uur werd bij de politie meerdere keren melding gemaakt van een schietpartij. Vrij snel wist de politie vier verdachten aan te houden. Volgens een woordvoerder gaat het om een jongen van 16 uit Vlissingen, een 20-jarige Middelburger, een andere man van 21 eveneens uit Middelburg en een vrouw van 42 jaar uit Vlissingen.

- Advertentie -

(tekst gaat onder de foto verder)

De omgeving van het Van Houtenplein was gisteravond ruim afgezet. © Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg

“De 16-jarige verdachte is lichtgewond geraakt bij het incident, hij is vermoedelijk gestoken”, aldus de politie. Alle verdachten zitten op dit moment in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Volgens de politie worden alle vier de verdachten vandaag gehoord. Aan de steekpartij ging vermoedelijk eerder op die avond een conflict vooraf.

De politie stelde gisteravond in de omgeving en op het Van Houtenplein zelf een groot onderzoek in. Straten werden afgezet en er werd met speurhonden gezocht. Ook keerde de politie een woning binnenstebuiten aan het Van Houtenplein. Er is volgens de politie ook een vuurwapen aangetroffen, waar dit wapen is aangetroffen is niet bekendgemaakt.

Zie ook:
Twee aanhoudingen na schietincident Paauwenburg (2 januari 2018)

- Advertentie -
Vorig artikelTwee aanhoudingen na schietincident in Paauwenburg
Volgend artikelStormachtig weer zorgt voor problemen in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.