Politie zoekt graffitispuiters Oranjeplein Oost-Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Op het Oranjeplein in Oost-Souburg hebben onbekenden een zitbank besmeurt met graffiti. De politie roept via social media de daders op om zich te melden.

Volgens wijkagente Maaike van Osta zijn kort geleden op de bank ’tags’ geplaatst. Tags zijn een soort teksten die je met graffiti kenbaar maakt.

- Advertentie -

“Graffiti spuiten op plekken waar dit niet is toegestaan, wordt gezien als vernieling en is dus strafbaar,” aldus Maaike via Instagram.

Van Osta zegt dat het feit blijft dat de eigendommen van een ander worden besmeurd en dat dit een hoop ergernis en frustratie oplevert.

De Vlissingse wijkagente denk de daders snel op te kunnen sporen, de vandalen zijn namelijk bij haar bekend. “Bij deze doe ik jullie dan ook het vriendelijke doch zeer dringende verzoek binnen 48 uur contact met mij op te nemen.” Als de daders zich binnen 48 uur melden, kan er gezocht worden naar een oplossing. Melden de kladderaars zich niet, dan zullen er passende maatregelen worden genomen. De gemeente zal mogelijk aangifte doen van vernieling.

- Advertentie -
Vorig artikelBeginnend bestuurder (20) rijdt 67 kilometer te hard
Volgend artikelPolitie vindt twee in 2017 gestolen crossmotoren terug
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.