Politie zoekt graffitispuiters Oranjeplein Oost-Souburg

© Foto: Wijkagenten Vlissingen
- ADVERTENTE -

OOST-SOUBURG – Op het Oranjeplein in Oost-Souburg hebben onbekenden een zitbank besmeurt met graffiti. De politie roept via social media de daders op om zich te melden.

Volgens wijkagente Maaike van Osta zijn kort geleden op de bank ’tags’ geplaatst. Tags zijn een soort teksten die je met graffiti kenbaar maakt.

- ADVERTENTIE -

“Graffiti spuiten op plekken waar dit niet is toegestaan, wordt gezien als vernieling en is dus strafbaar,” aldus Maaike via Instagram.

Van Osta zegt dat het feit blijft dat de eigendommen van een ander worden besmeurd en dat dit een hoop ergernis en frustratie oplevert.

De Vlissingse wijkagente denk de daders snel op te kunnen sporen, de vandalen zijn namelijk bij haar bekend. “Bij deze doe ik jullie dan ook het vriendelijke doch zeer dringende verzoek binnen 48 uur contact met mij op te nemen.” Als de daders zich binnen 48 uur melden, kan er gezocht worden naar een oplossing. Melden de kladderaars zich niet, dan zullen er passende maatregelen worden genomen. De gemeente zal mogelijk aangifte doen van vernieling.

- ADVERTENTIE -