Hulpdiensten proberen verdwaalde huisdieren te redden

- Advertentie -

VLISSINGEN – Hulpdiensten zijn vandaag ingeschakeld voor een loslopende hond op de Sloeweg en voor een kat op het dak van een woning in de Badhuisstraat.

Tegen het middaguur kwam de brandweer met de nieuwe hoogwerker naar de Badhuisstraat. Daar zat al geruime tijd een kat op het dak van een woning. Toen de bak van de hoogwerker naderde, begon het dier over meerdere daken heen en weer te lopen, hetgeen vangen onmogelijk maakte. De brandweer keerde onverrichter zake terug naar de kazerne.

- Advertentie -

Eerder vanochtend zaten twee medewerkers van Handhaving achter een hond aan. De vrij grote hond liep over de Sloeweg door het drukke autoverkeer en dreigde overreden te worden. Ook deze viervoeter liet zich niet vangen. Op een goed moment waren zowel de hond als de mogelijke eigenaar, een man in een lange, zwarte jas, spoorloos verdwenen.

Gisteravond kwam een loslopend hondje bijna onder een personenwagen op de Paul Krugerstraat. Het dier rende verder over de Singel, langs de watertoren, tot aan de Aldi. Vervolgens ging het tweemaal linksaf de Duinpoortweg in voor een korte pauze (foto onder). Een getuige belde het politienummer voor niet-spoedeisende zaken maar kreeg niemand aan de lijn.

Uiteindelijk rende de viervoeter naar een appartementencomplex aan de Nieuw Bonedijkelaan, waar hij naar binnen wilde. Een bewoonster op de begane grond bevestigde dat het baasje er woonde. Ze liet het grommende en blaffende hondje in het portiek.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelBotsing op Baskensburgplein, twee personen medisch onderzocht
Volgend artikelBestuurder onder invloed van drugs en alcohol gepakt op boulevard
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).