KNRM en waterpolitie naar Oostgat voor bootje met pech

- Advertentie -

VLISSINGEN – De KNRM en de waterpolitie zijn vanavond uitgerukt naar het Oostgat, ter hoogte van Dishoek, voor een motorbootje in nood.

Om 18.55 uur meldde het bootje Flessenpost, met twee opvarenden aan boord, motorpech. Het bevond zich in de buurt van boei 21 in het Oostgat ter hoogte van Dishoek. De reddingsboot Zeemanshoop rukte uit vanaf Breskens. De rubberboot van de waterpolitie, merk Zodiac, vertrok uit Vlissingen. Beide vaartuigen snelden kort na elkaar om 19.12 uur langs het Badstrand richting Oostgat.

- Advertentie -

Slechts dertien minuten later voeren ze opnieuw langs het Badstrand in omgekeerde richting, de Zeemanshoop had de haperende motorboot Flessenpost op sleeptouw genomen. Bij de Poseidon-steiger achter het NS-station wisselde de Flessenpost van begeleider. De Zodiac van de waterpolitie bracht de twee opvarenden en hun vaartuig naar de Binnenhaven via het sluizencomplex.

Update 15 april – Het motorbootje lag bij de boei 24 ter hoogte van het Nollebos, aldus de KNRM, dus niet ter hoogte van Dishoek zoals de meldkamer aangaf.

- Advertentie -
Vorig artikelMan valt met e-bike bij winkelcentrum in Paauwenburg
Volgend artikelFamilie van overleden vrouw vindt wapen uit Tweede Wereldoorlog op zolder
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).