Bevrijdingsfestival nog steeds kalm ondanks gewonden en arrestaties

- Advertentie -

VLISSINGEN – Aan meerdere personen is medische hulp verleend tijdens het Bevrijdingsfestival. Ook heeft de politie aanhoudingen verricht.

Aan het einde van het programma op de Liberty Dance Stage aan de Spuikomweg kwam een vertrekkende bezoekster ten val op het voetpad naar de parkeerplaats. Ze liep een hoofdwond op. EHBO’ers en politie-agenten verleenden eerste hulp. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

- Advertentie -

Rond 00.40 uur kregen de hulpverleners in korte tijd met twee slachtoffers te maken op vrijwel dezelfde plek. Een vrouw hyperventileerde en verloor even het bewustzijn. Uiteindelijk vertrok ze met een taxi. Een tweede persoon werd in een goudkleurige reddingsdeken gewikkeld. Mogelijk was hij of zij onderkoeld. Even na 01.00 uur werd dit slachtoffer na behandeling met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Meerdere personen zijn aangehouden. Volgens niet-bevestigde informatie ging het om 11 gevallen. De politie meldt op Instagram rond middernacht een van de aanhoudingen, daarbij werden de agenten geassisteerd door een politiepaard. Aan het begin van de avond maakte een festivalbezoeker al ruzie met een agente te paard (foto onder). Hij kreeg het bevel zich te verwijderen.

De politie moest ook nog aan de slag omdat glaswerk vanuit een woning gegooid werd.

Op dit moment wordt er feestgevierd in de Timmerfabriek aan de Koningsweg. Tot nu toe kwam tweemaal een ambulance ter plaatse.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelBevrijdingsfestival tot nu toe rustig, politie houdt man aan
Volgend artikelAutobrand Hendrick Berckmanstraat Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).