Bestuurder aangehouden na achtervolging van Middelburg naar Ritthem

Archief-foto © Politieteam Walcheren

RITTHEM – De politie heeft afgelopen nacht bij Ritthem een 20-jarige autobestuurder uit Middelburg aangehouden na een achtervolging.

De bestuurder negeerde rond 03.10 uur een stopteken in Middelburg-Zuid en vluchtte over de Bosschaartsweg en de Landbouwweg naar Ritthem. Op de Ritthemsestraat bereikte hij volgens de politie een snelheid van 180 km/u. De man raakte een politiewagen maar ging er via de berm en het fietspad opnieuw vandoor.

Op het bedrijventerrein in de buurt van Ritthem kon hij niet verder rijden. Daarom vluchtte hij te voet over een hek de bosjes in. Toen ook twee hondengeleiders ter plekke kwamen, besloot de gevluchte autobestuurder zich over te geven. Hij klom wederom een hek over en raakte gewond aan zijn handen, zodat hij op weg naar het politiecellencomplex eerst naar de Huisartsenpost gebracht moest worden.

De man is aangehouden voor het negeren van een stopteken en het veroorzaken van gevaar op de weg. Vandaag wordt hij gehoord.

In de auto vonden de agenten een airsoftwapen. Dat is een gas- of veerdrukwapen met plastic balletjes, exact gelijkend op een vuurwapen.

Vorig artikelMan (62) beroofd van scooter in centrum Vlissingen
Volgend artikelVerwarde man weigert medische hulp en krijgt boete
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier