Verwarde man weigert medische hulp en krijgt boete

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een mogelijk gewonde strandganger heeft vanmiddag op de Leeuwentrap stampij gemaakt. Uiteindelijk kreeg hij een boete.

Tegen de avond werd de ambulance opgeroepen voor een man die op de Leeuwentrap zat en mogelijk gewond was. Hij kwam met een kennis van het strand. Bij het zien van de ambulance-medewerkers ontstak de man in woede. Uit zijn warrige zinnen viel op te maken dat hij “ziek” was aan zijn knieën en linkerhand, maar vooral dat hij met rust gelaten wenste te worden.

- Advertentie -

Omdat het slachtoffer agressief was en schreeuwde, schakelde het ambulance-personeel de politie in. Ook de agenten bleken niet welkom. De man herhaalde zijn warrige betoog en voegde daaraan toe dat hij een familielid in zou schakelen om hem op te halen. Reden voor de politie om hem opdracht te geven de Leeuwentrap te verlaten. Dat weigerde hij.

Drie agenten hebben de man toen een handje geholpen en hem beneden aan de trap gezet. Hij kreeg 230 euro boete voor het verstoren van de openbare orde. Toch bleef hij lastig, zodat de agenten hem waarschuwden: als hij niet vertrok, ging hij naar het cellencomplex Torentijd. Aangespoord door zijn metgezel strompelde de man in de richting van de Koudekerkseweg.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelBestuurder aangehouden na achtervolging van Middelburg naar Ritthem
Volgend artikelHoofdletsel voor fietsster bij aanrijding op Bloemenlaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).