KNMI: Code oranje voor zware onweersbuien

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Vanaf halverwege de middag is er code oranje van kracht voor onder andere provincie Zeeland vanwege zware onweersbuien.

Tijdens de onweersbuien kan er plaatselijk wel 50 millimeter regen per uur vallen. Ook kunnen windstoten van ongeveer 75 kilometer per uur ontstaan en kan het gaan hagelen waarbij hagelstenen van circa 2 centimeter kunnen vallen.

“Gevaar door blikseminslag en wateroverlast. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het KNMI.

De waarschuwing is vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur van kracht. Vanaf de tweede helft van de avond nemen de buien af.

Volg ons officiële Twitter-kanaal @112V_S en blijf op de hoogte van eventuele calamiteiten tijdens de buien.

Vorig artikelFietsster aangereden bij oversteken Koudekerkseweg
Volgend artikelBerijder van crossmotor botst op personenwagen en raakt gewond
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier