Hond in veel te warme auto, BOA’s waarschuwen eigenaar

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmiddag hebben de BOA’s van de gemeente Vlissingen een waarschuwing gegeven aan een man die zijn hond in de auto had laten zitten.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zagen rond 14.00 uur tijdens hun dienst een hond in een auto zitten op de Hobeinstraat in Vlissingen die het zichtbaar warm had.

- Advertentie -

Toen de BOA’s samen met de politie het kenteken van het voertuig gingen natrekken, kwam de eigenaar plots naar buiten. De man bleek de BOA’s en de politie wel te hebben gezien, maar schonk er verder geen aandacht aan, hij bleek namelijk op kraamvisite te zijn.

De hond is op aanwijzing van de ambtenaren uit de auto gehaald. Omdat de man op een vergunninghoudersplaats stond, en geen vergunning bleek te hebben, kreeg hij een bekeuring. Voor de hond in de veel te warme auto kreeg hij een waarschuwing.

Levensgevaarlijk

Met warm en zonnig weer kan het in een voertuig erg warm worden. Als het buiten 35° is, kan het binnen één uur in de auto wel 60° worden. Laat daarom honden, maar ook baby’s nooit zomaar in een auto achter, zeker niet als het buiten erg zonnig en warm is.

- Advertentie -
Vorig artikelAuto’s botsen op Sloeweg Vlissingen, één persoon gewond
Volgend artikelGewonden en ruzie bij verkeersongeval op Paul Krugerstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.