Hond in veel te warme auto, BOA’s waarschuwen eigenaar

De hond in de veel te warme auto. © Foto: Handhaving gemeente Vlissingen

VLISSINGEN – Vanmiddag hebben de BOA’s van de gemeente Vlissingen een waarschuwing gegeven aan een man die zijn hond in de auto had laten zitten.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zagen rond 14.00 uur tijdens hun dienst een hond in een auto zitten op de Hobeinstraat in Vlissingen die het zichtbaar warm had.

Toen de BOA’s samen met de politie het kenteken van het voertuig gingen natrekken, kwam de eigenaar plots naar buiten. De man bleek de BOA’s en de politie wel te hebben gezien, maar schonk er verder geen aandacht aan, hij bleek namelijk op kraamvisite te zijn.

De hond is op aanwijzing van de ambtenaren uit de auto gehaald. Omdat de man op een vergunninghoudersplaats stond, en geen vergunning bleek te hebben, kreeg hij een bekeuring. Voor de hond in de veel te warme auto kreeg hij een waarschuwing.

Levensgevaarlijk

Met warm en zonnig weer kan het in een voertuig erg warm worden. Als het buiten 35° is, kan het binnen één uur in de auto wel 60° worden. Laat daarom honden, maar ook baby’s nooit zomaar in een auto achter, zeker niet als het buiten erg zonnig en warm is.

Vorig artikelAuto’s botsen op Sloeweg Vlissingen, één persoon gewond
Volgend artikelGewonden en ruzie bij verkeersongeval op Paul Krugerstraat
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier