Inbreker verwondt politieagent tijdens aanhouding

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Rond 01.30 uur vannacht meldde een getuige dat er twee mannen door een raam een woning aan de Hogeweg in Vlissingen binnengingen. De getuige vermoedde dat de mannen aan het inbreken waren en belde de politie.

Meerdere politie-eenheden zijn met spoed naar de Hogeweg gereden. Een agent posteerde zich voor de woning waar de inbraak gaande zou zijn. Twee mannen openden vervolgens de voordeur en wilden naar buiten stappen. Toen zij zagen dat er politie stond deden ze de deur snel weer dicht.

- Advertentie -

Even later kwamen ze door het raam echter weer naar buiten. Een van de mannen raakte in gevecht met een agent, maar hij kon al snel ontzet worden door zijn collega’s. De agent raakte echter wel lichtgewond door de vechtpartij.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Deze man is 29 jaar en komt uit Den Haag.

De andere man, een 21-jarige Hagenaar, probeerde te vluchten, maar werd in de Bazelstraat aangehouden. Hij is ook aangehouden en naar het politiecellencomplex overgebracht.

De eigenaar van de woning lag te slapen. Hij werd wakker van het tumult. Van hem is een aangifte opgenomen. Het lijkt erop dat de twee inbrekers niets hebben buitgemaakt. De auto waarmee zij naar Vlissingen toegekomen waren, is door de politie in beslag genomen.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterbestuurder laat gewonde vrouw achter na botsing
Volgend artikelZeer grote brand in havengebied Vlissingen-Oost
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.