Zeer grote brand in havengebied Vlissingen-Oost

© Foto: ingezonden
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN-OOST – Bij het bedrijf Kloosterboer aan de Denemarkenweg in Vlissingen-Oost woedt een hevige brand die tot in de verre omtrek zichtbaar is.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de brand ontstaan bij werkzaamheden in de meterkast. De eerste melding kwam om 14.18 uur. Daarna werd drie kwartier lang een groot aantal hulpverleners naar het bedrijf gestuurd. Er was met name behoefte een waterwagens. Voor de juiste afstemming tussen de eenheden geldt nu een GRIP2-situatie. Dit betekent dat het incident gevolgen heeft voor de omgeving.

- ADVERTENTIE -

Op dit moment hangt een grote rookwolk boven een deel van de gemeente Vlissingen. De rook lijkt naar de Westerschelde te gaan. Het spoorverkeer door het havengebied is stilgelegd. ‘Probeer uit de rook te blijven’, schrijft de Veiligheidsregio zojuist.

Tenminste een persoon is zwaargewond geraakt. Hiervoor was de traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen, deze is kort na de melding geannuleerd.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTIE -