Grote brand Ritthem stabiel, maar nog niet meester

VLISSINGEN-OOST – Twee hallen van Kloosterboer zijn verloren gegaan als gevolg van de zeer grote brand die woedt in Vlissingen-Oost.

De brandweer richt zich vanavond op het behouden van een derde hal. Ploegen uit heel Zeeland en zelfs Oosterhout (Noord-Brabant) zijn ingezet.

De situatie is stabiel, aldus Veiligheidsregio Zeeland, maar het vuur kan oplaaien. In de Westerschelde zijn schermen gelegd voor het opvangen van eventueel vervuild bluswater. Metingen geven aan dat er geen waterverontreiniging is. Metingen zijn ook verricht in Terneuzen in verband met de overtrekkende rook. De via NL-Alert verspreide aanbeveling om ten zuiden van de brandhaard ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te zetten en binnen te blijven, werd om half acht ingetrokken.

Bij het bestrijden van de brand zijn een politie-helikopter en een drone ingezet. Een persoon is gewond afgevoerd, anderen die rook ingeademd hadden, zijn nagekeken. Kortsluiting is waarschijnlijk de oorzaak van het vuur.

Om 21.30 uur was de brandweer nog steeds aan het blussen. Korpsen lossen elkaar af. Als de brand onder controle is, zal er nog lang worden nageblust.

Volg ons officiële Twitter-kanaal @112V_S voor live updates over de brand.

Zie ook:
– 
Zeer grote brand in havengebied Vlissingen-Oost (5 juli 2018)

Vorig artikelZeer grote brand in havengebied Vlissingen-Oost
Volgend artikelTwee scooters botsen op fietspad Sloeweg Vlissingen
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier