Groep fietsers voorkomt duinbrand bij Zwanenburg

- Advertentie -

VLISSINGEN – Fietsers hebben vanavond voorkomen dat een brandje aan de voet van de duinen bij Zwanenburg zich uitbreidde.

De voorbijrijdende fietsers zagen tegen half tien het duingras in brand staan en bedachten zich geen moment. Ze belden 112 en wisten met hun voeten, met stokken en door het gooien van zand het vuur te doven voordat de brandweer ter plaatse kwam. Die hoefde alleen na te blussen.

- Advertentie -

Afgelopen zondag brandde een groter stuk duin op bijna dezelfde plek.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelBrand in tuin aan Koudekerkseweg snel onder controle
Volgend artikelGewonden bij verkeersongeval op Sloeweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).