Politie waarschuwt twee jongens voor spelen met nepwapens

- Advertentie -

VLISSINGEN – Heel wat politieagenten zijn zaterdagavond uitgerukt voor een melding dat twee jongens met automatische wapens in de buurt van de kermis aan het spelen waren.

“Natuurlijk gaan er met dit soort meldingen meerdere eenheden naar de locatie toe.. De politie neemt dit soort meldingen altijd serieus, we kunnen geen risico lopen ondanks dat het in de buurt is van de kermis. Zeker omdat er de laatste tijd al verschillende keren echte vuurwapens aangetroffen zijn in Vlissingen”, aldus de politie via Facebook.

- Advertentie -

Toen bleek dat het op twee tieners ging, is er volgens de politie direct afgeschaald. De pistolen leken zo echt dat de agenten in gesprek zijn gegaan met de jongens om de gevaren uit te leggen. “Er werd hun uitgelegd dat er in bepaalde situaties door de politie vuurwapens getrokken zouden kunnen worden met alle gevolgen van dien.” De ouders van de jongens zijn door de politie in kennis gesteld.

Een benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV) is niet toegepast. Volgens de politie zijn het de omstandigheden die nepwapens illegaal maken. “Een keukenmes thuis is geen probleem maar neem je het mee naar een café dan heb je een probleem.”

Uitzonderingen

Zoals vastgesteld in de Europese speelgoedrichtlijn die van kracht is in Nederland, is verkoop en bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) toegestaan. Het is echter verboden deze wapens bij u te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. Omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien. Houd ook bij gebruik binnenshuis rekening met toeschouwers van buiten die u kunnen zien en een verkeerde indruk kunnen krijgen.

- Advertentie -
Vorig artikelHitteplan van RIVM geactiveerd vanwege aanhoudende hitte
Volgend artikelVrouw raakt te water en wordt zwaargewond afgevoerd
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.