KNMI: Code oranje vanwege extreme hitte

- Advertentie -

ZEELAND – Het KNMI heeft code oranje afgekondigd vanwege de extreme hitte die woensdag en donderdag verwacht wordt.

Maandag had het KNMI al code geel afgegeven, deze waarschuwing is nog van kracht tot woensdagochtend 10.00 uur. Hierna verandert code geel in code oranje. Deze waarschuwing duurt tot donderdagavond 20.00 uur.

- Advertentie -

Met name donderdag en vrijdag worden zeer hoge temperaturen verwacht, landinwaarts en in stedelijke gebieden 35°C of hoger. Ook in de nachten blijft het zeer warm met minima rond 20°C. Code oranje gaat in vanaf woensdagochtend.

“Extreme hitte, vooral in stedelijke gebieden. Maxima op donderdag en vrijdag 35 graden of iets daarboven, minima rond de 20 graden Celsius”, zo schrijft het KNMI.

Volgens het weerinstituut is de warmte aanhoudend en is er nauwelijks afkoeling in de nacht. “Drink voldoende. Houd uzelf en uw woning koel. Beperk lichamelijke inspanning. Ga goed voorbereid op reis.”

Zie ook:
– Hitteplan van RIVM geactiveerd vanwege aanhoudende hitte (23 juli 2018)

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw raakt te water en wordt zwaargewond afgevoerd
Volgend artikelPolitiehelikopter ingezet vanwege melding man met wapen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.