KNMI: Code oranje vanwege extreme hitte

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

ZEELAND – Het KNMI heeft code oranje afgekondigd vanwege de extreme hitte die woensdag en donderdag verwacht wordt.

Maandag had het KNMI al code geel afgegeven, deze waarschuwing is nog van kracht tot woensdagochtend 10.00 uur. Hierna verandert code geel in code oranje. Deze waarschuwing duurt tot donderdagavond 20.00 uur.

Met name donderdag en vrijdag worden zeer hoge temperaturen verwacht, landinwaarts en in stedelijke gebieden 35°C of hoger. Ook in de nachten blijft het zeer warm met minima rond 20°C. Code oranje gaat in vanaf woensdagochtend.

“Extreme hitte, vooral in stedelijke gebieden. Maxima op donderdag en vrijdag 35 graden of iets daarboven, minima rond de 20 graden Celsius”, zo schrijft het KNMI.

Volgens het weerinstituut is de warmte aanhoudend en is er nauwelijks afkoeling in de nacht. “Drink voldoende. Houd uzelf en uw woning koel. Beperk lichamelijke inspanning. Ga goed voorbereid op reis.”

Zie ook:
– Hitteplan van RIVM geactiveerd vanwege aanhoudende hitte (23 juli 2018)

Vorig artikelVrouw raakt te water en wordt zwaargewond afgevoerd
Volgend artikelPolitiehelikopter ingezet vanwege melding man met wapen
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier