Opnieuw twee aanhoudingen in berovingszaak Oost-Souburg

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Vanmorgen heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van medeplichtigheid in de berovingszaak van 11 mei 2018.

Op 11 mei jl. werden nabij het NS-station Oost-Souburg twee jongens op gewelddadige wijze beroofd door drie straatrovers. Ze schopten en sloegen de slachtoffers en dreigden met een mes. Een van de slachtoffers liep een hoofdwond op. De daders gingen er met de mobiele telefoons van de slachtoffers vandoor.

- Advertentie -

Vanmorgen vroeg viel de politie een woning aan de J.D.P. de Smitstraat in Oost-Souburg. Met een stormram betrad de politie, via de achterdeur, de woning.

Volgens een zegsvrouw van de politie werden er vanmorgen twee verdachten aangehouden. Het betreft twee jongens van 17 en 14 jaar uit de gemeente Vlissingen. Ook zijn er vanmorgen doorzoekingen gedaan in vier woningen. Daarbij zijn enkele goederen in beslag genomen. Afgelopen maandag werd er al een 16-jarige jongen aangehouden. Ook hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving.

Volgens de woordvoerster van de politie worden meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uitgesloten. Het onderzoek is op dit moment in volle gang.

Zie ook:
16-jarige jongen voor betrokkenheid bij beroving (20 augustus 2018)
Jongens mishandeld en beroofd langs Kanaal door Walcheren (11 mei 2018)

- Advertentie -
Vorig artikelMan aangehouden na bedreiging met samuraizwaard
Volgend artikelNoodverordening van kracht tijdens ontploffen zeemijn van 697 kilo
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.