Noodverordening van kracht tijdens ontploffen zeemijn van 697 kilo

Locatie zeemijn en te ontruimen gebied. © Foto: Gemeente Vlissingen
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Op 20 juli 2018 is er een explosief aangetroffen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de stroomkabel voor het windmolenpark Borssele.

Na onderzoek blijkt dat het een Duitse zeemijn is met een explosieve lading van 697 kg. De Maritieme Explosieven Opruimings Dienst van de Explosieven Opruimings Dienst van Defensie (EOD) gaat deze zeemijn ter plekke vernietigen.

- ADVERTENTIE -

De vernietiging van de zeemijn vindt plaats in de vroege ochtend van donderdag 23 augustus 2018. De mijn wordt ter plekke tot ontploffing gebracht, op zo’n 1.600 meter van de kust ter hoogte van het Vebenabos. Het is mogelijk dat er een waterfontein te zien is en dat het geluid van een ontploffing te horen is.

Burgemeester Van den Tillaar kondigt een noodverordening af. Deze gaat in op donderdag 23 augustus 2018 om 6.00 uur en geldt naar verwachting tot 8.00 uur.

Tijdens de voorbereidende duikwerkzaamheden en het vernietigen van de zeemijn, mogen er geen zwemmers in het water zijn. In een straal van 2.700 meter rondom de locatie van de zeemijn is zwemmen niet toegestaan. De strandwachten en BOA’s waarschuwen tijdig de aanwezige badgasten. Ook is scheepvaartverkeer rondom de locatie van de zeemijn niet toegestaan. Dit betekent dat de vaargeulen Oostgat, Deurloo en Geul van de Walvischstaart in die periode zijn gestremd. De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit communiceert dit tijdig met de belanghebbenden.

De vernietiging van de zeemijn levert verder geen gevaar op voor de gebruikers van het strand, de strandhuisjes of strandpaviljoens.

Op 24 juli 2018 werd er tussen Vlissingen en Westkapelle ook een explosief gevonden. Dit werd opgezogen door een baggerschip.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!