Noodverordening van kracht tijdens ontploffen zeemijn van 697 kilo

- Advertentie -

VLISSINGEN – Op 20 juli 2018 is er een explosief aangetroffen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de stroomkabel voor het windmolenpark Borssele.

Na onderzoek blijkt dat het een Duitse zeemijn is met een explosieve lading van 697 kg. De Maritieme Explosieven Opruimings Dienst van de Explosieven Opruimings Dienst van Defensie (EOD) gaat deze zeemijn ter plekke vernietigen.

- Advertentie -

De vernietiging van de zeemijn vindt plaats in de vroege ochtend van donderdag 23 augustus 2018. De mijn wordt ter plekke tot ontploffing gebracht, op zo’n 1.600 meter van de kust ter hoogte van het Vebenabos. Het is mogelijk dat er een waterfontein te zien is en dat het geluid van een ontploffing te horen is.

Burgemeester Van den Tillaar kondigt een noodverordening af. Deze gaat in op donderdag 23 augustus 2018 om 6.00 uur en geldt naar verwachting tot 8.00 uur.

Tijdens de voorbereidende duikwerkzaamheden en het vernietigen van de zeemijn, mogen er geen zwemmers in het water zijn. In een straal van 2.700 meter rondom de locatie van de zeemijn is zwemmen niet toegestaan. De strandwachten en BOA’s waarschuwen tijdig de aanwezige badgasten. Ook is scheepvaartverkeer rondom de locatie van de zeemijn niet toegestaan. Dit betekent dat de vaargeulen Oostgat, Deurloo en Geul van de Walvischstaart in die periode zijn gestremd. De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit communiceert dit tijdig met de belanghebbenden.

De vernietiging van de zeemijn levert verder geen gevaar op voor de gebruikers van het strand, de strandhuisjes of strandpaviljoens.

Op 24 juli 2018 werd er tussen Vlissingen en Westkapelle ook een explosief gevonden. Dit werd opgezogen door een baggerschip.

- Advertentie -
Vorig artikelOpnieuw twee aanhoudingen in berovingszaak Oost-Souburg
Volgend artikelPersoon met spoed naar ziekenhuis na ongeval Westerzicht
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.