Gemeente waarschuwt voor blauwalg in vijver Nollebos

- Advertentie -

VLISSINGEN – In het Nollebos is vandaag blauwalg vastgesteld in de vijver langs de Zwanenburgseweg. De gemeente waarschuwt voor het gevaar.

Op de website van de gemeente Vlissingen is geen precieze locatie genoemd, maar de blauwalg is goed zichtbaar op de vijver langs de Zwanenburgseweg (foto). Er liggen dikke, groene algen, er drijft een vetachtige laag en het ruikt er naar rotte eieren. In de Kanovijver ontbreken deze kenmerken, in het water ten noorden van de Zwanenburgseweg eveneens.

- Advertentie -

Blauwalg is een bacterie die giftige stoffen produceert waar mens en dier ziek van kunnen worden. Het is een natuurlijk fenomeen dat in warme, droge periodes voorkomt in stilstaand water. De gemeente raadt aan geen honden in het Nollebos te laten zwemmen.

- Advertentie -
Vorig artikelBestelwagen en scooter in botsing op Paul Krugerstraat
Volgend artikelFraudeurs doen zich voor als monteurs van DNWG of Evides
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).