Rokende ondergrondse afvalbak snel geblust in Rooie Buurt

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer van de post Olympiaweg heeft vanavond een containerbrandje geblust in De Rooie Buurt.

Rond kwart over zeven meldde een buurtbewoner dat er rook uit een vuilcontainer in de Nicolaes Honighstraat kwam. De brandweer ging zonder spoed naar de straat en zette de ondergrondse bak vol met water.

- Advertentie -

De afvalbakken kunnen vlamvatten door broei/as nadat er brandbare of smeulende materialen in worden gegooid. Regelmatig zijn dat vuurkorven. Maar ook brandstichting komt voor, zoals rond de feestdagen met vuurwerk.

Sommige gemeenten beveiligen de containers met pasjes voor bewoners. Proeven in ondermeer Vlissingen wezen uit dat er dan meer zwerfvuil op straat terechtkomt.

Gisteravond oefende de Vlissingse brandweer rond het Ravesteijnplein in leegstaande woningen die binnenkort gesloopt worden. De oefening ging met rook gepaard en met flinke herrie door ondermeer het forceren van deuren. Omwonenden waren middels een brief vooraf op de hoogte gesteld.

- Advertentie -
Vorig artikelDrie auto’s betrokken bij ongeval Ritthemsestraat
Volgend artikelBuitenbrandje bij supermarkt Paauwenburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).