Politie: ‘Als de vrouw hem niet had gezien, was hij waarschijnlijk verdronken’

- Advertentie -

VLISSINGEN – De 60-jarige man die eergisteren in de Vlissingse Watergang viel, heeft waarschijnlijk zijn leven te danken aan de opmerkzaamheid van een 47-jarige vrouw.

De man uit Vlissingen viel donderdagmiddag op een moeilijk zichtbare plek voorover in het water en was bewusteloos. De 47-jarige vrouw, eveneens uit Vlissingen, zag het als enige gebeuren en sloeg alarm. Anders was de man waarschijnlijk verdronken, aldus een politiewoordvoerder vandaag.

- Advertentie -

De vrouw zelf meldt op de Facebook-pagina van 112 Vlissingen & Souburg overigens dat een andere, vooralsnog onbekende vrouw daadwerkelijk in het water sprong om de man te redden: “Ik zag het gebeuren en heb de anderen erbij geroepen. Gelukkig kwam de hulp snel want ik was nutteloos met mijn hondje. Ik kon hem nooit alleen pakken en als ik vanuit het water zou roepen had niemand me gehoord of gezien. Wat een supervrouw die het water inging. Zo blij dat ze er was. Ik stond er maar bevroren bij. Maar als ik daar niet had gelopen en hem niet had zien vallen of er 1 minuut later was geweest had niemand geweten dat hij daar lag. Ik kan vandaag even aan niks anders denken dan aan ‘wat als’. En aan hoe belangrijk het is om eerste hulp te kunnen bieden”.

Een getuige van de reddingsactie, een vrouw die ook haar hond uitliet, voegt toe: “Bravo voor een dame in een groene trui. Ze was helemaal nat, maar ze redde de man. Er was een vrouw met een witte blouse die ook veel heeft geholpen. Het is goed dat er nog steeds geweldige mensen zijn”.

“Ik heb alleen meegeholpen om hem eruit te trekken hoor. No biggy”, reageert een man. Pas op het droge kwam het slachtoffer bij bewustzijn. Hij werd per ambulance met zwaailicht en sirene naar het ziekenhuis gereden. Volgens de politiewoordvoerder is niet bekend hoe de Vlissinger het maakt.

Zie ook:
– Voorbijgangers redden gevallen man uit Vlissingse Watergang (11 oktober 2018)

- Advertentie -
Vorig artikelKop-staartbotsing met drie auto’s op snelweg bij watertoren Oost-Souburg
Volgend artikelMarokkaanse trouwstoet rijdt zonder incidenten door Vlissingen
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).