Aanhouding na brandmelding op Singel

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft rond middernacht een man aangehouden na een brandmelding achter huurwoningen aan de Singel.

Woensdagavond rond 23.30 uur zagen twee bewoners van een woonzorgcentrum aan de Doctor Ottestraat een regelmatig oplaaiende vuurgloed en rook achter huizen aan de Singel. Ze belden 112. Toegesnelde brandweerlieden deden onderzoek, ze besloten aanvankelijk een hogedrukspuit te gebruiken, maar dat bleek even later onnodig. Zowel brandweerlieden als politie-agenten betraden drie woningen aan de Singel en benaderden de mogelijke vuurhaard ook via de Doctor Ottestraat. Bewoners van de huurpanden, sommigen wakker gemaakt na gebons op hun ramen, stonden op straat.

- Advertentie -

Of er daadwerkelijk geblust is, is niet bekend, maar het onderzoek duurde een half uur. Rond de huizen was geen rook zichtbaar of ruikbaar.

Kort na middernacht kwam de politie uit een van de woningen aan de Singel naar buiten met een gearresteerde man. Hij werd in een politiewagen gezet en afgevoerd. De reden is vooralsnog onduidelijk.

- Advertentie -
Vorig artikelEOD maakt granaten onschadelijk bij nieuw aan te leggen wijk Claverveld
Volgend artikelBurgernet ingezet voor tienjarig jongetje bij Dishoek
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).