KNRM assisteert zeiljacht met brandstofproblemen Vlissingen

Het zeiljacht dat voor Vlissingen brandstofproblemen opliep. © Foto: KNRM Breskens
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met brandstofproblemen. Na poolshoogte genomen te hebben zijn de zeilers zelf richting de binnenhaven van Vlissingen gegaan.

Vier zeilers zijn bezig aan een rondje op de Westerschelde. Op het moment dat de wind voor Breskens wegvalt besluiten ze de motor bij te zetten. De eerste momenten is dit geen probleem maar na verloop van tijd valt de motor uit. Gelukkig voor de zeilers trekt de wind aan en kunnen zij verder overzeilen naar Vlissingen om daar in de thuishaven te kunnen kijken wat het probleem is. Helaas valt voor de verkeerscentrale de wind weer weg en besluit de verkeerscentrale om reddingboot Zeemanshoop een kijkje te gaan laten nemen.

- ADVERTENTIE -

Via de Nederlandse Kustwacht gaan kort daarop dan ook de piepers voor de tweede keer vandaag van de Breskense reddingboot bemanning.

Op het moment dat de reddingboot de haven verlaat doet de motor het weer maar toch wordt gevraagd aan de reddingboot om door te gaan om poolshoogte te nemen. Ter plaatse nog net niet in de Buitenhaven van Vlissingen wordt na een kort gesprek duidelijk dat de brandstof vermoedelijk vervuild is en dat het zeiljacht naar binnen gaat om het te laten schoonmaken. De opvarenden hoeven verder geen assistentie dus gaat reddingboot Zeemanshoop retour station.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!