Vreemde lucht op schip Westerschelde bij Vlissingen

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Op de Westerschelde bij Vlissingen is vanmiddag een vreemde geur waargenomen bij een schip. De brandweer en Rijkswaterstaat stelden een onderzoek in.

Omstreeks 15.30 uur werd de vreemde lucht waargenomen op de Westerschelde nabij boei 8 op de Wielingen. De lucht was afkomstig van het 100 meter lange en 15 meter brede schip de LS Eva dat onder de vlag van Gibraltar vaart. Om metingen te verrichten werden leden van het Maritime Incident Response Group (MIRG) van de Veiligheidsregio Zeeland opgeroepen. Deze speciale groep is gespecialiseerd in scheepsincidenten.

Vanaf de Poseidonsteiger aan de Buitenhaven in Vlissingen werden de leden van het MIRG-team opgehaald door een vaartuig van Rijkswaterstaat. Ook was een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer aan boord. Om 17.49 uur kwam het patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat, de RWS78, aan bij de LS Eva waarvandaan de vreemde lucht werd waargenomen. Even na half zeven was de klus geklaard. “MIRG-team heeft metingen verricht op het schip en geen bijzonderheden kunnen meten of vinden”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Vorig artikelZes hennepplanten en 350 gram gedroogde hennep in beslag genomen
Volgend artikelVermeend slachtoffer in Kanaalstraat blijkt vrolijker dan verwacht
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier