Vreemde lucht op schip Westerschelde bij Vlissingen

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Op de Westerschelde bij Vlissingen is vanmiddag een vreemde geur waargenomen bij een schip. De brandweer en Rijkswaterstaat stelden een onderzoek in.

Omstreeks 15.30 uur werd de vreemde lucht waargenomen op de Westerschelde nabij boei 8 op de Wielingen. De lucht was afkomstig van het 100 meter lange en 15 meter brede schip de LS Eva dat onder de vlag van Gibraltar vaart. Om metingen te verrichten werden leden van het Maritime Incident Response Group (MIRG) van de Veiligheidsregio Zeeland opgeroepen. Deze speciale groep is gespecialiseerd in scheepsincidenten.

Vanaf de Poseidonsteiger aan de Buitenhaven in Vlissingen werden de leden van het MIRG-team opgehaald door een vaartuig van Rijkswaterstaat. Ook was een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer aan boord. Om 17.49 uur kwam het patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat, de RWS78, aan bij de LS Eva waarvandaan de vreemde lucht werd waargenomen. Even na half zeven was de klus geklaard. “MIRG-team heeft metingen verricht op het schip en geen bijzonderheden kunnen meten of vinden”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier