Politie arresteert man die op scooter inrijdt en zoekt de slachtoffers

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Twee jongeren op een scooter zijn vanavond naar eigen zeggen met opzet aangereden door een 20-jarige man, de man is aangehouden, de politie zoekt de slachtoffers.

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding van een verkeersongeval op de plaats waar (brom)fietsers en voetgangers de Govert Flincklaan oversteken, vlak bij de Sloeweg. Drie personen zouden aangereden zijn door een brommobiel. De politie hield onderweg naar het incident de brommobiel staande. De bestuurder, een 20-jarige man uit Middelburg, werd aangehouden voor het verlaten plaats ongeval.

- Advertentie -

Agenten en ambulance-medewerkers troffen op de Govert Flincklaan echter geen slachtoffers aan. De agenten zetten een klein gedeelte van het fietspad af met rood-witte linten en legden sporen vast, ondermeer snoepjes op het wegdek. Later vroeg de politie via Twitter aan de slachtoffers om zich te melden.

Toen de agenten de Govert Flincklaan hadden verlaten, kwam een van de slachtoffers, een jonge vrouw, terug met kennissen om te laten zien wat er gebeurd was. Ze legde dit vervolgens ook tegenover 112 Vlissingen & Souburg uit.

De vrouw maakte aanstalten om samen met een bijrijder op haar scooter de Govert Flincklaan over te steken. De 20-jarige bestuurder van de brommobiel kwam uit de richting van de Sloeweg en reed de scooter opzettelijk aan. Daarvoor moest hij door het gras, de bandensporen waren duidelijk zichtbaar. De vrouw kwam onder haar scooter terecht. De bijrijder op de motorkap van de brommobiel en daarna op het gras. De 20-jarige bestuurder, een bekende van de vrouw, reed vervolgens door in de richting van de Bloemenlaan.

De vrouw zegt naar huis te zijn gegaan uit angst voor de wellicht terugkerende brommobieler. Zelf liep ze geen letsel op maar de bijrijder had mogelijk een gebroken sleutelbeen.

De politie heeft de brommobiel (een voertuig dat maximaal 45 km/u mag rijden) in beslag genomen en zoekt nu de slachtoffers onder wie de scooterrijdster die 112 Vlissingen & Souburg sprak. Dat gesprek vond overigens plaats voordat de politie via Twitter de oproep deed.

Update – De politie heeft de slachtoffers om 21.00 uur vooralsnog niet gevonden.

- Advertentie -
Vorig artikelVondst cocaïne op schip in haven Vlissingen-Oost, één verdachte aangehouden
Volgend artikelBestuurder brommobiel werd na ongeval klemgereden op Nieuwe Vlissingseweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).