Vliegtuigbom in Buitenhaven zonder incidenten onschadelijk gemaakt

- Advertentie -

VLISSINGEN – De vliegtuigbom die eerder vandaag gevonden werd in de Buitenhaven is vanavond tegen half tien onschadelijk gemaakt.

De ontmanteling met behulp van een robot verliep zonder incidenten, voor zover bekend. Om 21.08 uur klonk een luide knal maar die werd mogelijk veroorzaakt door vuurwerk in het centrum van de stad.

- Advertentie -

NL-Alert stuurde drie meldingen, twee voorafgaand aan de ontmanteling, eentje na afloop. Een cirkel van 1300 meter rond de kop van de Piet Heinkade was afgezet vanaf even voor 20.00 uur. Binnen de cirkel moesten bewoners, zoals op Het Eiland, binnenblijven. Openbaar vervoer (bus, trein, ferry) lag stil.

Bij de Keersluisbrug werd het verkeer geweerd (foto), de De Willem Ruysstraat was alleen vanuit de richting van de Koningsweg toegankelijk. Burgemeester Van den Tillaar stond de pers te woord (foto onder).

Om genoeg manschappen te hebben werd ook de Mobiele Eenheid ingezet.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelVRZ: om 20.30 uur start ontmanteling vliegtuigbom Buitenhaven
Volgend artikelVliegtuigbom wordt tot ontploffing gebracht op strand Vrouwenpolder
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).