Dronken bestuurder aangehouden na achtervolging door Vlissingen

Archief-foto © Politieteam Walcheren

VLISSINGEN – De politie heeft vanochtend een dronken autobestuurder (22) aangehouden na een achtervolging op hoge snelheid door Vlissingen.

Agenten zagen de man omstreeks 5.00 uur door rood rijden op de kruising van de Koudekerkseweg en de Badhuisstraat. De bestuurder negeerde een stopteken. Daarop gingen zwaailicht en sirene aan. Meerdere politie-eenheden namen deel aan de achtervolging. Binnen de bebouwde kom werden snelheden gehaald van honderd kilometer per uur, op de Nieuwe Vlissingseweg zelfs 140 waar maximaal 70 is toegestaan.

Op het Middelburgse gedeelte van de Nieuwe Vlissingseweg kon de man tot stoppen worden gedwongen. Zijn auto raakte daarbij een politiewagen. Uit een ademanalyse bleek dat hij veel te veel alcohol had gedronken. De man raakte zijn rijbewijs kwijt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Na de aanhouding reed een agent per ongeluk met een politieauto over de voet van een 17-jarige passagiere uit Middelburg. Agenten brachten de jonge vrouw naar het ziekenhuis. Daar bleek de voet niet te zijn gebroken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier