77-jarige dame slachtoffer van straatroof in Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een 77-jarige dame heeft zich kranig verweerd toen ze werd beroofd. Maar ze moest het afleggen tegen het geweld waarmee haar tasje werd afgepakt.

Op vrijdag 14 december 2018 tussen 10.00 uur en 10.30 uur is een vrouw beroofd van haar tasje in de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Ze raakte daarbij lichtgewond. De vrouw, die uit Vlissingen komt, liep daar toen iemand probeerde haar tas af te pakken. Ze hield de tas zo stevig vast dat ze daardoor op de grond viel. Ook toen lukte het niet om de tas van haar af te pakken. Maar toen de dief enkele forse rukken aan de tas gaf moest ze hem loslaten. De hij vluchtte weg en liet de vrouw achter liggend op de grond. Nadat ze met moeite overeind kon komen is ze naar huis gestrompeld. Onderweg vond ze haar tas terug. De dader had er alleen contant geld uit kunnen halen want meer zat er niet in. De vrouw houdt zich sterk maar is toch heel erg geschrokken van het incident. Ze heeft familie die haar opvangt.

- Advertentie -

Natuurlijk wil de politie deze laffe berover zo snel mogelijk oppakken. Er is nog naar hem gezocht maar hij is niet meer gevonden. De recherche is direct een onderzoek gestart naar mogelijke vinger- of DNA sporen op de spullen van de vrouw. Maar het team hoopt ook op tips vanuit de omgeving van de plaats van het delict of van iemand die het signalement herkent van de dader.
Het vond plaats in de omgeving van de fysiotherapie. De dader is na het stelen van de tas weggerend in de richting van de Vredehoflaan. Het slachtoffer gaf het volgende signalement op: een man met een donkerblauwe jas met capuchon. Hij zou een muts op hebben gehad. Hij had een trainingsbroek aan met een witte streep aan de zijkant. Misschien heeft iemand in de omgeving iets gezien van deze verdachte of is hij misschien opgenomen door camera’s.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs
Volgend artikelVier jongeren aangehouden voor geweldsincident in Middelburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.