Vier jongeren aangehouden voor geweldsincident in Middelburg

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

WEST-SOUBURG – De politie heeft vannacht na een geweldsincident vier jongeren aangehouden in Grijpskerke. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een geweldsincident in Middelburg.

Het viertal wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december 2018 rond 01.00 uur betrokken te zijn geweest bij een geweldsincident op het station van Middelburg. Daarbij zou een 18-jarige man uit Vlissingen zijn geslagen en zouden meerdere jongeren met een vuurwapen zijn bedreigd.

- Advertentie -

De verdachten zouden na de openlijke geweldpleging en bedreiging zijn weggereden in een auto. Twee politie-eenheden die op de melding reageerden, zagen in Middelburg een soortgelijke auto rijden en wilden deze controleren. De bestuurder van de auto kreeg een stopteken, maar ging er met hoge snelheid en door rood licht vandoor. Hij reed met zeer hoge snelheid de A58 richting Vlissingen op en nam korte tijd later de afslag Oost-Souburg. Vervolgens reed de bestuurder met gedoofde lichten verder de Sloebrug over richting Vlissingen. Door de zeer hoge snelheid in combinatie met de gedoofde lichten verloren de politiemensen de auto uit het oog.

Later die nacht trof de politie op de Maria van Bourgondiëstraat in West-Souburg de vermoedelijke vluchtauto aan. Vier inzittenden, twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, een 16-jarig meisje uit Vrouwenpolder en een 18-jarige jongen uit Grijpskerke zijn aangehouden en in de cel gezet.

De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort, heeft inmiddels diverse getuigen gesproken en verhoort vandaag de vier verdachten.

- Advertentie -
Vorig artikel77-jarige dame slachtoffer van straatroof in Vlissingen
Volgend artikelGele hesjes demonstreren in Vlissingen zonder incidenten
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.