Automobilist laat fietser zwaargewond achter en crasht daarna zelf

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een fietser is vannacht zwaargewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de auto liet de fietser achter maar crashte later zelf en raakte ook zwaargewond.

Omstreeks 03.30 uur op de Burgemeester Van Woelderenlaan nabij de Bachlaan raakte de automobilist van de weg en kwam tot stilstand in nabijgelegen bosschages.

- Advertentie -

Volgens de melding zou er sprake zijn geweest van een beknelling. Daarom werd ook de brandweer opgeroepen. Twee ambulances en een traumahelikopter uit Amsterdam snelden toe. De helikopter landde op een akker vlak naast de ongevalslocatie. Rond 05.00 uur werd de zwaargewonde automobilist per traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis.

In de tussentijd bleek dat de automobilist op de Sottegemstraat, vlak bij het gebouw van de Huisartsenpost (HAP), een fietser had aangereden en er vervolgens vandoor was gegaan. De fietser was zo ernstig gewond geraakt dat reanimatie noodzakelijk was. Per ambulance is het slachtoffer naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Hier landde de Rotterdamse traumahelikopter om extra hulp te verlenen. De fietser is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Beide ongevalslocaties werden vannacht afgezet om sporenonderzoek te doen. Een woordvoerster van de politie kon vanmorgen nog geen aanvullende informatie verstrekken over het ongeval.

- Advertentie -
Vorig artikelVuurwerkbrandje op schoolplein Oranjeplein Oost-Souburg
Volgend artikelZwaargewonde fietser Sottegemstraat overleden aan verwondingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.