Brandweer in Vlissingen met vuurwerk bekogeld

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – In Vlissingen is de brandweer tijdens de jaarwisseling met vuurwerk bekogeld. Dit blijkt uit een overzicht van de Veiligheidsregio Zeeland.

De afgelopen jaarwisseling is, voor zover bekend, rustig en zonder grote incidenten verlopen. Wel is de brandweer met vuurwerk bekogeld. Hiervan is aangifte gedaan en er is een verdachte aangehouden.

- Advertentie -

Verder is de brandweer in totaal 26 keer uitgerukt. Zes uitrukken hiervan waren met spoed. “Dit vanwege een bedreiging voor personen of materiële/economische schade”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

In heel Zeeland ligt het aantal uitrukken van de brandweer tijdens de jaarwisseling op 94. Het merendeel hiervan zijn kleine branden in prullenbakken, containers of buitenbranden. Vorig jaar tijdens de jaarwisseling rukte de brandweer in heel Zeeland 79 keer uit. Dit jaar was het dus iets drukker.

- Advertentie -
Vorig artikelZwaargewonde fietser Sottegemstraat overleden aan verwondingen
Volgend artikelMan (33) aangereden na het afsteken van vuurwerk op rijbaan
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.