Man weigert ambulancehulp maar wordt toch afgevoerd vanaf Aagje Dekenstraat

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een man is vanavond met spoed naar het ziekenhuis overgebracht vanuit het centrum nadat hij aanvankelijk medische hulp weigerde.

Hij kreeg rond 19.50 uur pijn op de borst in de Vrijgang en stond enige tijd gebogen stil. Drie jongens die het zagen, belden 112 met als locatie de Vrijgang. De meldkamer schakelde ambulance 103 in. Intussen liep de man echter naar de Aagje Dekenstraat met de jongens achter zich aan.

- Advertentie -

Een politiebusje kwam met blauwe zwaailichten naar de Vrijgang. De agenten zagen daar niemand en zochten de omgeving af. Intussen, bij de rotonde op de Aagje Dekenstraat, vroeg de man aan de jongens hem te laten gaan omdat hij zich beter voelde en vlak bij huis was. Hij gaf aan geen ambulancehulp te willen omdat hij dan het eigen risico van de zorgverzekering moest betalen.

De jongens gebaarden naar de politiebus, de agenten lieten de man plaatsnemen in het busje en wisten hem ervan te overtuigen dat medische bijstand wel degelijk noodzakelijk was. Rond 20.10 uur kwam ambulance 123 met zwaailicht en sirene naar de rotonde.

Overigens verklaarde het slachtoffer de opmerkzaamheid van de jongens positief te waarderen.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie neemt 201 blaastesten af, één persoon onder invloed
Volgend artikelZwartrijder op station Vlissingen blijkt verdachte dubbele straatroof
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).