Persoon rijdt politieagent omver in Vlissingen en gaat ervandoor

De Kromwegesingel ter hoogte van de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg was ten tijde van actie afgesloten. © Foto: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmiddag is een agente aangereden nadat zij een personenauto staande wilde houden op de Tulpenlaan in Vlissingen. De bestuurder ging er als een haas vandoor.

Het voorval gebeurde rond 15.15 uur op de Tulpenlaan in Vlissingen. Volgens een woordvoerster van de politie wilden agenten een blauwe Volkswagen Polo staande houden voor een controle.

- Advertentie -

De bestuurder van de Volkswagen had hier kennelijk geen zin in en ging ervandoor. Bij het vluchten, reed hij in op een politieagente. Deze liep hierbij verwondingen op en heeft zich bij de HAP laten nakijken. Volgens Esther Boot, woordvoerster van de politie, viel het letsel mee.

De politie is op dit moment met veel eenheden op zoek naar de bestuurder in de blauwe Volkswagen Polo. Via Burgernet werd een oproep gedaan om uit te kijken naar het blauwe voertuig. De voorruit van de auto is zwaar beschadigd. Bij de zoekactie is ook een politiehelikopter betrokken.

In Oost-Souburg, in de Molukse wijk, heeft omstreeks 16.30 uur een politieactie plaatsgevonden. Volgens Boot is niet bekend of deze actie iets te maken heeft met het inrijden op een agent in Vlissingen. In de omgeving van de Molukse wijk vloog de opgeroepen politiehelikopter ook een tijd rond. De Kromwegesingel ter hoogte van de Burgemeester Stemerdinglaan was ten tijde van de actie afgesloten.

Om 17.10 uur werd de Burgernetactie beëindigd. De bestuurder van de auto is nog niet aangehouden. De politie vraagt mensen die de auto zien rijden 112 te bellen. Het kenteken van de blauwe Volkswagen Polo begint met: 11-JK.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw onwel in supermarkt Aagje Dekenstraat
Volgend artikelAuto die agente verwondde leeg aangetroffen in Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.