Auto die agente verwondde leeg aangetroffen in Oost-Souburg

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN/OOST-SOUBURG – De blauwe Volkswagen Polo die vanmiddag gezocht werd nadat een agente was aangereden, is teruggevonden op de Hudsondwarsstraat.

Dat meldt de politie vanavond. Na het incident met de agente in de Tulpenlaan in Vlissingen (zie link onder) reed de verdachte naar Oost-Souburg. Meerdere eenheden politie namen deel aan de achtervolging en zetten de uitvalswegen van Souburg af, zoals bij de watertoren, terwijl een politiehelikopter boven het dorp cirkelde.

- Advertentie -

Op de Kromwegesingel werd de auto gezien en tot stoppen gemaand. De bestuurder reed achteruit de Willem Alexanderstraat in. Een agent sloeg met een wapenstok de voorruit in, maar de man wist te ontkomen. Op de kruising bleef een flinke hoop glasscherven achter. Uiteindelijk vond de politie de Polo iets verderop, in de Hudsondwarsstraat, zonder inzittenden.

De problemen waren ontstaan toen surveillerende agenten rond 15.15 uur een personenwagen zagen rijden op de Singel in Vlissingen met een pitbull-achtige hond op de bijrijdersstoel. Bij het zien van de politieauto sloeg de bestuurder de Bosjeslaan in, negeerde een stopteken en parkeerde op de Tulpenlaan. Op het moment dat een agent zijn portier wilde openen, gaf de man gas, hij raakte een tweede agente en verdween.

De agente raakte slechts lichtgewond doordat ze wegsprong en nam vervolgens deel aan de achtervolging.

Zie ook:
– Persoon rijdt politieagent omver in Vlissingen en gaat ervandoor (16 februari 2019)

- Advertentie -
Vorig artikelPersoon rijdt politieagent omver in Vlissingen en gaat ervandoor
Volgend artikelPolitie reikt 11 bekeuringen uit en verricht één aanhouding bij drugscontroles
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).