Man die inreed op agente in Vlissingen nog niet aangehouden

Op de Tulpenlaan werd de agente aangereden.
- Advertentie -

VLISSINGEN – De man die zaterdagmiddag inreed op een agente is nog niet aangehouden. Dat laat de politie vanmiddag weten.

De man die zaterdagmiddag rond 15.15 uur inreed op een politieagente in de Vlissingse Tulpenlaan is nog niet aangehouden. Dit laat Pierre-Ine Mattheussens, woordvoerder van de politie, vanmiddag weten.

- Advertentie -

De politie kreeg de man in het vizier nadat agenten hem op de Singel zagen rijden met een pitbull-achtige hond op de bijrijdersstoel. De man sloeg bij het zien van de politieauto plots de Bosjeslaan in. De agenten volgden de man en gaven hem een stopteken dat hij  negeerde. De auto van de man liep flink uit op de politieauto omdat de bestuurder harder reed dan de toegestane 30 km/u. Uiteindelijk parkeerde hij zijn voertuig in de Tulpenlaan.

Eén van de twee agenten stapte uit het dienstvoertuig en liep naar de auto van de man. Toen de agent de deurhendel van de auto vastpakte, gaf de bestuurder vol gas en schoot vooruit richting de politieauto. Op dat moment stapte ook de tweede agente uit de politieauto en zag het voertuig op zich afkomen. De agente probeert weg te duiken om niet onder de auto te belanden maar kon niet voorkomen dat zij in haar flank geraakt werd en viel.

Oost-Souburg

De twee agenten stapten in het dienstvoertuig en zetten de achtervolging in. Ook werden andere eenheden opgeroepen om te zoeken naar de verdachte die vermoedelijk in de richting van Oost-Souburg was gereden. De politie zette alle uitvalswegen van Oost-Souburg dicht zodat als de man deze zou passeren hij meteen in het zicht zou vallen van de politie.

Op de hoek van de Kromwegesingel en de Willem Alexanderstraat werd het gezochte voertuig gezien. De bestuurder kreeg opnieuw een stopteken en agenten renden naar het voertuig toe. De bestuurder gaf zich echter nog niet gewonnen en reed achteruit de Willem Alexanderstraat in. Om de man tot stoppen te dwingen werden de autoruiten met een wapenstok ingeslagen. Ondanks deze actie en de inzet van een politiehelikopter wist de verdachte wederom te ontkomen. De auto werd uiteindelijk leeg aangetroffen in de Hudsondwarsstraat.

Landelijk gesignaleerd

Nadat het voertuig leeg werd aangetroffen hebben agenten nog een zoekslag gemaakt in de omgeving maar de verdachte was in rook opgegaan. Hij staat volgens de politie landelijk gesignaleerd en zal, als hij ergens in Nederland wordt opgemerkt, worden aangehouden.

Agente maakt het goed

Volgens een woordvoerster van de politie viel het letsel dat de agente opliep mee. Op Instagram van de Wijkagenten in Vlissingen is te lezen dat de agente in kwestie het goed maakt.

Zie ook:
– Persoon rijdt politieagent omver in Vlissingen en gaat ervandoor (16 februari 2019)
– Auto die agente verwondde leeg aangetroffen in Oost-Souburg (16 februari 2019)

- Advertentie -
Vorig artikelMotor en auto in botsing op Irislaan, berijder gewond afgevoerd
Volgend artikelPolitie en ambulance ingezet voor twee noodsituaties in centrum
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.