Schoten gelost op Stadhuisplein, twee mogelijke daders opgepakt

© Foto: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vier jongeren hebben vanavond gezorgd voor paniek op het Stadhuisplein, bij het incident zijn meerdere schoten gelost.

Kort na het incident heeft de politie twee aanhoudingen verricht. De andere twee verdachten zijn voortvluchtig.

- Advertentie -

Om 20.22 uur werd een schietpartij gemeld door personen die bij de Arduin-locatie stonden in het voormalige zorgcentrum Scheldehof. Vier getinte jongens van puberleeftijd (getuige tegenover politie) hadden schoten gelost, de schattingen van de getuigen liepen uiteen van 4 tot en met 6 schoten.

In een ruit van de Arduin-locatie zit een kogelgat (foto onder). Een medewerkster van de zorginstelling dacht in een andere kamer een vallend kopje te horen. Dat bleek een schot te zijn door het raam. Niemand werd geraakt.

Daarna hadden de jongeren felle ruzie bij het beeld pal voor het stadhuis. Drie van de jongens schopten de vierde persoon. Bij aankomst van de eerste politie-eenheid, een motoragent, wezen de melders van het incident naar de snackbar op de hoek van de Paul Krugerstraat en de Hobeinstraat. Daar waren de verdachten niet langer.

Een politiebiker ging met zijn pistool in de hand de Hobeinsteeg in. Een andere eenheid reed per auto met grote snelheid door de Verkuijl Quakkelaarstraat, Scheldestraat, Glacisstraat, Badhuisstraat en terug naar het Stadhuisplein. Ook elders in het centrum werd druk gezocht. Agenten droegen kogelwerende vesten.

Inmiddels waren ambulances opgeroepen. Die stonden op enige afstand, ondermeer bij de Scheldestraat en de Keersluisbrug. Om 20.50 uur landde de Rotterdamse traumahelikopter bij de bioscoop.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Een politiehelikopter vloog even na 21.00 uur boven Souburg op zoek naar verdachten. Sirenes werden gehoord in Papegaaienburg. Om 21.15 uur vertrok de traumahelikopter. Op dit moment (21.45 uur) verricht de dienst Forensische Opsporing het sporenonderzoek.

© Foto: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelHulpdiensten opgeroepen voor mogelijk bewusteloze vrouw in auto
Volgend artikelMeer dan veertig bekeuringen uitgedeeld tijdens verkeerscontrole
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).